[ Home ]  
   
 

Het baikalmeer
DeMotorKaravaan
DE LANGSTE WEG
DE REISGENOTEN 2010

Reisgenoten 2008
Reisgenoten 2010


Meer Info

Dagboek 2008
Dagboek 2010
 

Fred Wansleeben
Bij het vertrek net 62 jaar jong en sinds 2007 in de VUT. Ik ben pas motor gaan rijden toen ik 40 jaar werd, maar daarna niet meer van de motor af te slaan. Ik reed ´noord´ naar de Noordkaap, ´zuid´ naar Gibraltar, ´west´ naar Ierland en trok daarna ´oost´ met Rob naar het voormalige Stalingrad. Maar mijn reis is nog niet compleet; ik kan verder ´oost´ en wil terug naar Rusland. Daarom wil ik nu zo ver als het maar kan. De Langste Weg dus.
Voor deze reis ben ik overgestapt van mijn BMW R1200RT naar de lichtere Honda Transalp bouwjaar 2005. Eigenlijk de hele reis, maar in het bijzonder Siberië heeft mijn interesse.

 

Ruud Eding
Als geboren en getogen Assenaar word je automatisch besmet met het motorvirus, helemaal als je ouders het bacil al dragen. Vanaf mijn derde levensjaar achterop de motor, vanaf 18 het stuur zelf in handen.
Reeds veel van Europa gezien op de motor maar nu is het tijd om naar het Oosten te gaan. Een jeugddroom kunnen laten uitkomen door zowel een 'mooi stukkie te toeren' als met de Trans-Siberië Express te reizen is nooit weg. Ik kijk er naar uit.

 
Hester Faber
Ik ben Hester Faber, 37, en woon in Haarlem. Van alle dromen uit m'n jeugd ga ik er met deze reis in 1 keer 2 combineren... Nou ja, met die ene (motorrijden) was ik natuurlijk al begonnen... ;)
Straks kan ik ook de Transsiberië Express van m'n lijstje vinken! Veel motorkilometers (woonwerk, privé, vakantie) heb ik afgelegd met mijn BMW1200RT (en haar voorgangers). Voor deze reis heb ik m'n bezit uitgebreid met een Yamaha XTZ660 Ténéré uit '93! Ik vertrouw erop dat we samen een mooi avontuur gaan beleven.

 


Leon
Reizen is een van mijn grootste hoby’s. Voor mij is de mooiste manier van reizen met de motor.
Al sinds mijn eerste bezoek aan Rusland bestaat de wens Irkutsk te bezoeken. Indien dit betekent ook nog een deel onverhard te kunnen rijden, moet dit een hele mooie reis worden.

 


Joris Rotty
Joris komt uit Hoegaerden, België, gaat mee tot het prachtige Baikalmeer en hoe: Hij gaat het allemaal doen op zijn XR1200, ja, een Harley Davidson, waamee hij natuurlijk dagelijks de show gaat stelen. Aan vermogen zal hij niet tekort komen, maar aan zitvlees misschien wel? En zal een Belg uit Hoegaerden een Russisch biertje kunnen waarderen? Wellicht wil hij er dadelijk zelf over schrijven.

 


John Hesen
John en Cor reden samen al met Rob naar het voormalige Stalingrad, maar eigenlijk wilden ze al die tijd al veel verder...

 


Cor Janssen
...Alleen wilde Cor graag dat zijn Ria ook mee zou gaan. Bij hem achterop de motor...

 


Ria van den Munckhof
... En dat is nu gelukt. Dadelijk staan ze met zijn drieën aan het prachtige Baikalmeer..

 
Dafne de Jong
Rob reed deze route in 2008 en daardoor was ik deze keer voorbestemd het te doen. Het wordt de vijfde keer dat ik naar Irkutsk rij en de vierde keer naar Ulan Ude, maar nog nooit kwam ik verder dan net even voorbij Chernochevsk (www.overhetijs.nl) en ik kijk dan ook het meest uit dat deel te rijden waar ik nog niet eerder reed. Ik ging er van/naar Shimanovsk/Khabarovsk langs met de trein en elke keer als ik een begaanbaar pad zag dacht ik: "Stop, ik wil eruit". Misschien dat ik van Ruud en Hester leer dat het leuk is om 6 dagen in de trein te zitten, want we gaan allemaal met de trein terug.

 


Jaap en Ida Eding
Wij, Jaap en Ida rijden 50 jaar motor. Bijna heel Europa is in die jaren doorkruist. Alleen de Baltische Landen, daar is het nog steeds niet van gekomen.
Toen onze zoon het plan opvatte De Langste Weg van St. Petersburg naar Vladivostok te rijden hebben we niet lang geaarzeld en hebben besloten met de Motorkaravaan mee te rijden tot St. Petersburg, te stad te bekijken, de Baikal en Vladivostok gangers uit te zwaaien en de tijd te nemen om via Estland, Letland, Litouwen en Polen terug naar Nederland te rijden.

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

           
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer