[ Home ]  
   
 
RIDE-ON
WORLD TOUR
1996-2001Peru


Senegal


Brazilië


Burkina Faso


Iran


Guinee Bissau


Malawi


Rusland

 

Meer over onze
wereldreis staat HIER


Op 21 November 1996 was het zo ver; na 5 lange jaren van voorbereiding en vooral van sparen trokken wij de wijde wereld in. Onze motor, een Yamaha XJ900 met EZS zijspan, een bagagebak, was een maand eerder als lading bovenop een vrachtwagen per schip op transport naar Zuid Amerika gegaan en de laatste loodjes waren zoals gebruikelijk het zwaarst.
Alhoewel we met een reisplan vertrokken, merkten we niet alleen dat de wereld toch wel heel groot was als je zo zelf met de motor reist, maar ook dat we veel langer onderweg zouden zijn dan we vooraf bedacht hadden en zo kwam het dat onze reis van 'een jaar of twee' uitliep tot 5 jaar en dat we niet eenmaal maar tweemaal rond de wereld reisden. Totaal legden we ongeveer 225.000km af en bereisden we 63 landen.
We hebben eigenlijk geen voorkeur ontwikkeld voor een bepaalde plek op aarde, wat waarschijnlijk ook de reden is dat we uiteindelijk weer terug in Nederland kwamen. We reizen heel graag in Rusland en zien ernaar uit terug naar Zuid Amerika te gaan. Er zijn ook landen waar we nog nooit geweest zijn; in 2009 zullen we voor het eerst naar Mongolië en China reizen en Marokko staat ook hoog op het verlanglijstje.


Chili

Project
Wij wilden niet alleen reizen om te reizen en te absorberen wat de wereld ons te bieden had. Om de reis aan een goed doel 'op te hangen' vonden we te gemakkelijk. Daarom ontwikkelden we samen met een groep Nederlandse kinderen het project 'De Wereld op een Kindertekening', met als doel kinderen samen met ons de wereld te laten ontdekken en de kinderen met elkaar in contact te brengen. We deden dit door wereldwijd kinderen met elkaar te laten communiceren door uitwisseling van hun tekeningen, die steeds iets over de wereld vertelden en in onze bak meereisten.

Het werd een mega-project waaraan kinderen uit meer dan 50 landen hebben deelgenomen. Het goede doel was er ook, want we hebben over de hele wereld SOS-Kinderdorpen bezocht, een aantal vluchtelingenkampen zoals in Uganda (kindsoldaten) en in Turkije (na de aarbeving van 1999), kindertehui-zen en andere projecten (staatkinderen), maar ook de allerduurste scholen en kerken bijvoorbeeld en ook daar met de kinderen gewerkt en tekeningen gemaakt. Op deze manier verspreidden wij met de kinderen samen hun verhaal rond de wereld. Natuurlijk met de pers er altijd bij. Zelf schreven we een aantal jaar voor het Cultureel Supplement van het NRC Handelsblad over dit onderwerp. Na onze reis hebben we nog een poging gedaan met de hulp van verschillende stichtingen het project in een andere vorm door te zetten, maar dat is (door gebrek aan geld) niet gelukt.


Kiwi - Nieuw Zeeland

Website?
Het is natuurlijk zomaar mogelijk alleen van deze reis al een hele website te bouwen. 10 dikke dagboek-schriften schreven we vol en 5 jaar lang verscheen er iedere week een update in onze lokale krant. De duizenden dia's bevatten meer beeld dan getoond zou kunnen worden. De diashow (met ruim 300 beelden) die we veelvuldig getoond hebben liep ook vaak uit tot 3-4 uur. Maar, net zoals we denken dat we die site niet gaan bouwen (bedenk alleen al eens hoeveel moeite het kost om die dia's te digitaliseren), ook het boek dat we wilden schrijven blijkt moeilijk realiseerbaar, omdat we na 5 jaar op reis geweest te zijn een hele smalle beurs over hadden en vooral onze energie nodig hadden voor het opbouwen van Ride-on MotorTours.


Tanzania

 Nepal


India


Zuid Afrika


Sudan


India


Nieuw Zeeland


Australië


Japan


Rusland

 
 
Ga mee!

Marokko Allroad

Isle of Man TT


Isle of Man
Classic TT & Manx Grand Prix

Lofoten/Noordkaap
Baltische Landen
Noord Polen

Turkije>Iran 2024
9 Landen reis

MotorKaravaan'24 NEPAL OVERLAND


MotorKaravaan'25 Alaska > Vuurland
MotorKaravaan'25
Zuid Amerika

MotorKaravaan'26 VANAF MAGADAN

Schotland Indiv.


Albanië Allroad
Andalucia Allroad

IJsland Allroad


Keerpunt Stalingrad


Oekraïne Allroad


Roemenië Rondreis

Tsarenrit Rusland


West Australie
BIJEENKOMSTEN


BEURZEN


PUBLIKATIES


LINKS


PRIVACYBELEID

Motorkaravaan Dagboeken:
Japan Overland '05
Rond de Wereld '07
De Langste Weg '08
Parijs - Peking '09

Nepal Overland '10
De Langste Weg '10
NL > Kathmandu '12
Lahore > Peking '12
Alaska>Vuurland'13

Alaska>Vuurland'17

Magadan 2019

Alaska>Vuurland'22


 
 
 
De laatste dagboeken staan op Facebook

Like ons op Facebook
 
 

Over het IJS
OverhetIJS.nl

Siberie
in hartje winter

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer

 

 

web statistics
Tracker