[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Laatste Nieuws

PARIJS - PEKING

12 Okt - Door: Dafne de Jong - NL +6uur
Beijing

   

Dit is het laatste bericht van deze MotorKaravaan. Onze webpagina’s zijn de afgelopen 2 maanden bijna 30.000 keer bezocht. Ook voor de vele positieve reacties willen we iedereen via deze weg bedanken. Tot de volgende MotorKaravaan!


11 Okt - Door: Dafne de Jong - NL +6uur
Beijing

De motoren staan allemaal collegiaal naast elkaar in een container die op 15 Oktober per schip richting Nederland zal vertrekken. Het ging allemaal erg soepel en makkelijk, we mochten het allemaal zelf doen en we mochten ook onze bagage op de motor pakken en meeverschepen.

Klik hier om meer te lezen


07 Okt - Door: Dafne de Jong - NL +6uur
Op de foto

Het is dan toch nog gelukt, met z’n allen op de foto met de Chinese muur op de achtergrond. Vanmorgen zijn we weer met een kabelbaantje de bergen in gegaan en hebben over weer een ander deel van de Chinese Muur gelopen.

Klik hier om meer te lezen


06 Okt - Door: Dafne de Jong - NL +6uur
Jixian

Van het grapje “Hoe Lang is een Chinees” hebben wij al “Hoe de Chinees” gemaakt, waarmee we de eigenaardigheden van de Chinezen kunnen beschrijven. Vanmorgen zit Hoe de Chinees met twee schildpadden aan een touwtje op een muurtje voor de zomerresidentie van de keizer om ze te verkopen. Lekker voor in de soep.

Klik hier om meer te lezen


05 Okt - Door: Dafne de Jong - NL +6uur
Chengde

Je moet soms wel 3 keer je ticket laten zien alhoewel je de eerste keer de entree passeert, maar er zijn heel veel Chinezen die werk nodig hebben en die moeten natuurlijk wel iets doen. Vanmorgen om 6.30 uur was het nog fris toen we opnieuw de grote muur beklommen.

Klik hier om meer te lezen


04 Okt - Door: Dafne de Jong - NL +6uur
De Grote Muur

De eetzaal had iets van een Van der Valk restaurant op een zondagavond. Alle tafels zijn bezet en er is veel geroezemoes. Er zij wel verschillen; een enkel geroezemoes was erg luid en men spuugde op de grond of daar waar de flats een laatste rustplaats vond. In deze ambiance kookten Dafne en ik spinaziebladeren en lapjes vlees in een potje soep waaronder een klein vuurtje brandde. Hotpot is de vertaling voor dit gerecht en het smaakt bijzonder. Dat was gisteravond.

Klik hier om meer te lezen


03 Okt - Door: Dafne de Jong - NL +6uur
Cangzhou

KeesJan is gistermiddag nog even met de motor weggeweest en heeft een leuk klein binnendoorweggetje gevonden die we nu met z’n allen gaan rijden. We hebben niet zo heel veel kilometers te gaan vandaag en dus tijd. Het smalle weggetje neemt ons mee het platteland op, waar groepjes mensen op het land werken. Met 3-4 man/vrouw wordt een ploeg door de donkere aarde geduwd/trokken. Het maïs is nog niet voor de helft geoogst en ligt overal (soms ook over een gehele rijbaan) op de weg te drogen.

Klik hier om meer te lezen


02 Okt - Door: Dafne de Jong - NL +6uur
Tai Shan

We zitten ondertussen in Tai‘an, een touristisch plaatsje aan de voet van de China’s heiligste taoistische berg, de Tai Shan, waarop een aantal trails zijn aangelegd langs allerlei schrijnen en heilige plekken. Shamanen en keizers hebben hier ruim vierduizend jaar lang heilige rituelen uitgevoerd. De Shamanen klommen naar de 1545m hoge top, de keizers lieten zich in draagstoelen naar boven sjouwen.

Klik hier om meer te lezen


.

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer