Verslag 43

"Super Geil, Totaler Wahnsinn"

We zijn alle grenzen met solo en zijspan gekoppeld gepasseerd en nu in Tsjechië, ondanks dat het een prachtige dag is, rijden we nog steeds met z'n tweeën aan elkaar. We hebben er lol in. "Gaan we de Duitse grens ook zo over, zullen we het proberen?"

Bij de Duitse grens kijken ze niet eens naar de motoren, we kunnen zo doorrijden en onze vrees dat we door een overijverige diender - die wel eens uit zou zoeken of dit wel toegestaan was - van de weg gehaald zouden worden was dus geheel ongegrond. Voor de zekerheid rijden we het laatste stuk toch maar los van elkaar.

"De Duitse televisie (DSF) heeft al nagevraagd wanneer jullie er zouden zijn," meldt Helmut zodra we in Geiselhöring bij Stern Gespannservice aankomen. We zijn het weekeinde (van 20-22 februari) bij Stern op de motorbeurs in München te gast en worden ook door Stadler enthousiast ontvangen.
"We hadden in het atelier nooit verwacht dat jullie het in onze kleding zo warm zouden houden," biecht Hans Jürgen opgelucht op wanneer hij hoort hoe goed het allemaal gegaan is. "En dat zeg je nu," merkt Rob - nu dus ook opgelucht - op.

We doen een interview met DSF, die met de filmbeelden die wij zelf gemaakt hebben een heel document van over onze reis gaan maken. De Duitsers vinden onze zijspan-dubbel allemaal "super-geil, totaler Wahnsinn".

Zondagnacht begint het te sneeuwen en maandagmiddag sneeuwt het nog steeds. Gelukkig gaan we morgen pas weer op pad. De snelwegen worden goed gepekeld, dat wordt dus weer behoorlijk zout.


OneStat