Verslag 42 - 18/02/2004

Wroclav, Polen

De weersverwachting, zoals we die gisteren op de Poolse televisie zagen is vandaag helaas uitgekomen. De hele ochtend heeft het gesneeuwd en geregend. We proberen onze stemming er niet door te laten beinvloeden; we hebben er lol in met ons catamaran-span te rijden en de reacties die we van medeweggebruikers krijgen zijn onveranderd positief.

We worden van alle kanten gefotografeerd hier. Automobilisten draaien hun raam open en steken een cameraatje of mobieltje naar buiten. Een jongeman maakt er vele en blijft vervolgens bij ons rijden. We stoppen om hem een kaartje te geven met ons webadres erop. Voytec is een enthousiast persoon, vertelt en vraagt van alles en nodigt ons dan in Wroclav uit, onder andere om een bezoek aan de Yamaha-dealer daar te brengen.

We slapen vannacht bij hem en zijn vriendin thuis en we krijgen op dit moment tekst en uitleg over zijn droom, om een nieuw soort voertuig te ontwikkelen. Een vriend van hem, die net zijn studie aan de academie voor industriele vormgeving heeft afgerond komt met zijn laptop langs om de beelden te laten zien.

Behalve dat horen we dat Wroclav ook wel het Venetie van Polen wordt genoemd en meer dan 100 bruggen heeft. Jammer dat we geen tijd meer hebben. Morgen rijden we naar Praag en zo ver mogelijk door naar Duitsland.


OneStat