Verslag 40 - 16/02/2004

Minsk - Belarus

Groetjes vanuit Minsk. We hebben de hele weg vanuit Smolensk naar Minsk gekoppeld gereden, wat met een gangetje van 80 km/u goed te doen is. De straten in Smolensk zijn spiegelglad, met sneeuw en ijs bedekt en voor Rob een handvol om met de solo te rijden.

Toen we vanmorgen opstonden sneeuwde het en was het volledig bewolkt. We overlegden en eigenlijk was het ditmaal niet alleen een praktische besluit; we vinden het ook leuk om nog een stuk gekoppeld te rijden.
De grensovergang was binnen 10 minuten gepiept. We hadden veel bekijks met onze motoren en ze herinnerden zich onze inreis 2 maanden geleden nog.

In Minsk ontmoetten we de Duitse Wolfgang die hier op de Duitse ambassade werkt en met een Guzzi Quota ook al heel wat afgereisd heeft. Hij had ons uitgenodigd en de rit achter zijn auto aan door de stad heen voelden we als een soort gekoppeld examen: Zo met een gangetjes van 50 km/u van stoplicht naar stoplicht, tussen het drukke overige verkeer door ging prima. En het zag er ook perfect uit, vertelde Wolfgang naderhand.

Lekkere douche, lekker eten, gezellige avond. Dochter Nicole (5) heeft verschillende tekeningen voor ons gemaakt. Morgen Polen in. Hopelijk sneeuwt het niet. Het is niet te geloven hoe smerig we van die vieze wegen hier worden.


OneStat