Verslag 1 - 06/07/2003

We zijn voorlopig nog volop met de voorbereidingen op het gebied van uitrusting, kennis, contacten, know-how en een reddingsplan bezig.

Uitrusting

De twee Yamaha XT600 offroad motoren die Yamaha Nederland leverde staan al klaar om naar Duitsland te gaan, waar Helmut van Stern Gespannservice aan een van de twee motoren een offroad zijspan zal bouwen. Tevens wordt het mogelijk de twee motoren (een zijspan en een solo) aan elkaar te koppelen. Dat het een spectaculaire combinatie wordt mag wel duidelijk zijn. Rob heeft de ijzersterke bagagerekken waaraan de aluminium koffers van MDI Motor Cycle Equipment passen ook al aangebouwd en we bedenken ons hoe we het extra windscherm, de hand protectoren en de topbox willen. MDI leverde nog twee 45 boxen extra, die in het zijnspan komen te staan. Hoe het er precies uit gaat zien blijft nog even geheim. We zijn blij met de fantastische steun, zowel technisch, praktisch als emotioneel van zo veel mensen/bedrijven. Het ontbreekt ons echter nog aan een aantal materialen en ook financieel zijn we er nog niet helemaal.

Kennis

De meeste kennis krijgen we uit landen als Canada, Alaska, de Scandinavische landen en Rusland. Dichter bij huis krijgen we ook ondersteuning van Lintelo (koeltechniek) te Lichtenvoorde, waar we onze materialen in een koelcel zullen testen en zelf zeer binnenkort een eerste kennismaking met echte kou zullen maken.

Contacten

Daarnaast bouwen we aan een netwerk van steunpunten, om te beginnen in Irkutsk, Jakutsk, Magadan en Vladivostok. Behalve op het gebied van ondersteuning hebben we ook contacten met betrekking tot ons project "De Wereld op een Kindertekening". We gaan (net als tijdens onze wereldreis) weer aan het werk met kinderen, die door middel van tekeningen contacten gaan leggen met andere kinderen in andere delen van de wereld. Meer over dit project staat elders op deze site.

Know-how

Na vijf jaar onderweg geweest te zijn denk ik dat we ons ervaren reizigers mogen noemen, zowel op de verharde als de onverharde weg. Daarmee zijn we er deze keer echter nog niet. We hebben weliswaar in de winter rondgereden, maar dat is niets vergeleken bij wat we nu kunnen verwachten. Dus: Wat kunnen we doen om ons praktisch voor te bereiden? 's Morgens ontbijt eten en 's avonds koken met winterhandschoenen aan? Ja dat kan, maar ik denk dat we niet vaak buiten hoeven te eten/koken.
Het belangrijkste is dat we ons materiaal kennen en ermee om kunnen gaan. Offroad rijden is dus een betere voorbereiding, net als met handschoenen aan de tent opzetten en afbreken, het span en de koffers in en uitpakken, een wiel in en uitbouwen en de solo motor aan het zijspan koppelen. Een cursus benen en armen spalken (met handschoenen aan) is voor het geval we er eentje breken ook een goede voorbereiding en gelukkig hebben we daar nog tijd voor.

Reddingsplan

Wat we gaan doen is niet zonder risico's, dat zijn we ons bewust. Dat is ook de reden dat we in ieder geval met de mensen op de steunpunten gaan bekijken of we iets van een plan voor kunnen bereiden voor het geval redding noodzakelijk wordt. De ehbo- en de survival kit en de kampeeruitrusting moeten het mogelijk maken enige tijd te kunnen overleven zonder mobiel te zijn. De satelliet telefoon is nodig om de noodoproep te doen en met behulp van GPS kunnen we onze precieze locatie doorgeven.

OneStat