Over het IJS… Siberië in hartje winter

...En onze ogen zoeken de horizon. Woorden schieten tekort. Het grote Baikalmeer heeft zo'n enorme dynamiek. Meer dan 100 km ver kunnen we kijken. Het IJS-landschap omringd door besneeuwde bergen is overweldigend.

 

In de ban van de overweldigende natuur starten we onze motoren. Eindeloos rijden we over de grote witte vlakte. Kou beukt op mijn jas, adrenaline giert en mijn hart klopt in mijn keel. Vanuit het niets komen we op een dorp aanrijden. Vissers hebben wakken geslagen. Enkele vissen liggen op het IJS, bevangen door de kou. "Waar komen jullie vandaan? Hoe is het IJS?" Al maanden wachten ze in het dorp op het verlossende bericht dat de IJSweg open is.

Lopen de rillingen al over je rug? Dan is hier ons advies: Trek een extra warme trui aan, zet een muts op en geniet mee van het grote avontuur op de vele pagina's van onze website.

-42 graden groetjes,

Rob en Dafne de Jong
Nieuw(s)
17-12-2004 OVER-HET-IJS MultiMedia Show!

Warme verhalen over een ijzige omgeving. Rob en Dafne hebben een MultiMedia show gemaakt van hun Siberische avontuur. Spectaculaire beelden voorzien van de originele radio uitzendingen, lokale muziek en deskundig commentaar.
Deze MultiMedia show zal niet alleen de doorgewinterde reiziger of motorrijder aanspreken, maar iedereen raken.

Klik op onderstaande link voor meer informatie.

naar: OVER-HET-IJS MultiMedia Show!


18-08-2004 Reisprogramma online!

Eindelijk is het zover, het reisprogramma van Ride-on MotorTours is online op de
Ride-on MotorTours website.

Rob en Dafne organiseren reizen naar ondermeer Stalingrad, The Isle of Man TT-races, Schotland en Tjechië.

Motorkaravaan - overland naar Japan
Voor de doorgewinterde motor-reiziger trekken we er eens in de vijf jaar 2 maanden lang met de MotorKaravaan op uit. We gaan deze keer naar Rusland, Kazachstan, Uzbekistan en Kyrgistan, komen na ruim een maand in Vladivostok aan en schepen daar in naar Japan.

Naar het reisprogramma!


Groepsreis naar Baikal

Click for large image! Wil je ook over het IJS van het grote Baikalmeer rijden?
Wanneer het IJS twee meter dik is en het niet zo koud is? Wij organiseren een 3 weekse groepsreis met eigen motor. Periode: Maart 2005, per vliegtuig naar Irkutsk. Transport motoren wordt verzorgd. Tevens is er een volgauto. Prijs ca. € 3000,- Meer info volgt!


13-03-2004 Laatste verslagen

De twee laatste verslagen van Rob en Dafne hun Siberië reis zijn beschikbaar via onderstaande link:

19/02/2004 - Duitsland
26/02/2004 - Nederland

Boek en DVD
We schrijven een boek en maken een dvd over onze reis "Over het IJS". Wil je informatie van ons ontvangen wanneer deze verschijnen en weten wat ze gaan kosten, laat ons dat dan even weten door je naam en e-mailadres naar ons te mailen.

Klik hier!


22/02/2004 QuickTime movie Warschau

Click to download! In Warschau zijn filmopname van Rob en Dafne op de weg gemaakt. Klik op de onderstaande link om het QuickTime bestand te openen (3.18Mb, voor het afspelen heeft u quicktime nodig!).

Download (3.18Mb)


15/02/2004 - Beeldschoon Baikal
Click for large image! Het is niet moeilijk de brok in mijn keel weer te voelen die er zat toen we het Baikalmeer verlieten. Hoe graag hadden we niet helemaal naar Listvianka en Irkutsk over het IJS gegaan. We hadden steeds weer andere vissers gevraagd hoe het IJS er was en die hadden direct hun stem verheven. "Niet gaan, het is er heel gevaarlijk," was het onveranderende antwoord.

Lees meer...

Klik de afbeelding voor de afgelegde route over het Baikalmeer


 
Click for large image! Klik foto voor groter formaat!

Route
Click for large image! Klik op kaart om de in Siberië afgelegde route te bekijken

Verslagen
Recent:
26/02/2004 - Nederland
19/02/2004 - Duitsland
18/02/2004 - Wroclav
17/02/2004 - Biala Podlaska
16/02/2004 - Minsk

Alles:
Siberië - 20 verslagen
Heenreis - 12 verslagen
Voorbereidingen - 6 verslagen

Steun Rob en Dafne...
Sponsor T-Shirt! Klik afbeelding om supporter te worden!

Weer
Klik de afbeelding voor de windchill, luchtvochtigheid, zicht, uitgebreide vooruitzichten en nog veel meer lokaal weer info.
Click for Irkutsk, Russia Forecast

OneStat