[ Home ]  
   
 
ONTDEK PERZIE
TURKIJE-IRAN
9 LANDEN REIS

Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek

36+ dagen
15 SEP-20 OKT 2024

pp € 5200,-
duo € 5000,-
*onder voorbehoud

Reis is volgeboektLees hier het verslag van
- Ruud en Brigit


Mesopothamie en Babylonie
Ontdek PerziŽ; een bakermat van de beschaving waar ooit de eerste koninkrijken ontstonden. Reis mee via Hongarije, Roemenie, Bulgarije en een stukje Griekenland naar Istanbul en rij daarna door het binnenland verder naar het prachtige Cappadocie en langs Mount Nemrut Dagi en de ruines van de oude handelsstad op de zijdenroute Ani nabij Kars.

Daarna reizen we door Georgie en Armenie met vele interessante bezienswaardigheden naar Iran.
Hier zal je versteld staan van de schoonheid en rijkdom van plaatsen als Esfahan, Yazd, Shiraz en Kashan. En zeker net zo bijzonder is het om Persepolis en de graftombes bij Naqsh-e-Rustam te bezoeken. Het zijn allemaal legendarische plekken en gebieden, die ooit tot Mesopothamie en Babylonie behoorden.

Deze reis is een onderdeel van de Nepal Overland reis die we voor 2024 voorbereiden
 Nemrut Dagi


Motorreis in het spoor van Napeleon naar moskou 

Prachtige steden
Het begint eigenlijk al bij Istanbul, de stad die op vele eilanden gebouwd is met zijn kerken en moskeeën zoals de Hagia Sofia en de Sultan Ahmet Moskee, de Grand Bazaar en pittoreske winkelstraatjes. Maar vooral in Iran spreken de steden tot de verbeelding door sprookjesachtige souks, indrukwekkende pleinen, eeuwenoude bruggen en gebouwen, de theehuizen.
Hier bevond zich al een oude en rijke beschaving, een levendige handelsgeest die tot ver over de eigen grenzen reikte, toen in Nederland nog in plaggenhutten geleefd werd.


Cappadocia

Vrouwen zeer welkom
Onbekend kan onbemind maken, zeker door vrouwen die zich niet met een hoofddoek op rond zien lopen. Er is echter geen ander islamitisch land waar ik me zo welkom gevoeld heb en met alle égars ontvangen ben als in Iran. Veroordeel dus niet maar maak het zelf ook mee.


Yazd

Mooie natuur
Ook de natuur zal zich laten zien op deze reis. Het begint al op de heenreis, waar we in Roemenie over de Zuidkarpaten zullen rijden via de Transalpina. Vooral in Cappadocie en rond Mount Ararat. Ook in Iran zijn prachtige uitzichten te verwachten over berg- en woestijnlandschappen.

We kennen de weg
We hebben Iran al een redelijk aantal malen bezocht en van Noordwest naar Zuidoost en andersom doorkruist. Elke keer waren onze reisgenoten positief verrast. Ook Turkije is zeer de moeite waard en dan vooral de gebieden die nu op het programma staan. Ook in Georgie waren we al, maar Armenie is nieuw voor ons. Het zal het 105e land op de lijst van landen worden die we al met de motor bereisden.


Voor de nieuwsgierige motorreiziger
Deze reis is vooral voor die motorrijders die de wereld willen ontdekken op de minder platgereden paden in minder vaak bezochte gebieden. Hier en daar is het mogelijk onverharde wegen te vinden, maar deze reis is vooral en alleen verhard uitgezet en dus met elke motor begaanbaar. Met de wegenkaart, tracks en waypoints voor je GPS zijn alle bestemmingen te vinden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

         
Ontwerp:
(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer