[ Home ]  
   
 
Roemenie Rondreis motorreis
Maramures
ROEMENIE
RONDREIS
Programma

Meer Info

Inschrijven

Fotoboek  

15 dagen
Data NNB
Prijs NNBOpenlucht museum
In Roemenië heb je het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan. Je rijdt door verschillende periodes van de geschiedenis.

Dracula

Deze reis neemt je mee naar het uiterste noorden van Roemenië, door de Karpaten naar de Maramures-regio en het stadje Sighet. We dalen daarna af naar de (Dracula) streek die Transsylvanië heet, naar Sighisoara, Brasov en het prachtige Sibiu, een stad is die wel vergeleken wordt met het Italiaanse Siena, waar we een dag blijven.
Via een spectaculaire route over 2000+ meter bergpassen rijden we door de Zuidkarpaten o.a. de Transfagarasan en de Trans Alpina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Beknopte routeindruk


Karpaten en Transsylvanie
We rijden allereerst door de Noord Karpaten en de regio Maramures waar de natuur puur is en het leven eenvoudig. Boeren bewerken de akkers, je komt er nog ossenkarren tegen en de snelweg is ver weg.

Transfagarasan en
Transalpina
We rijden via de westkant van de zuidelijke Karpaten weer naar het noorden en ook nog door het Apuseni gebergte naar Oradea, dat ook weer zo'n heerlijke stad is met veel Art Nouveau huizen, pittoreske pleintjes, steegjes en barst van de mooie doorkijkjes.

 

Boedapest - Hongarije
Kan je alweer met de motor op de trein naar Wenen? Het kan een optie zijn. We rijden in ieder geval in 2 dagen naar Boudapest, waar we een dag blijven.

Hotels en pensions
We overnachten steeds op verschillende plaatsen in zeer redelijke hotels en pensions
. Zie programma.gletsjermeer


Voor de avontuurlijk ingestelde motorrijder
Deze reis is uitermate geschikt voor de avontuurlijk ingestelde motorrijder die off the beaten track wil en ook een onverharde weg niet schuwt, maar daar geen offroad-rit van wil maken. Het is trouwens altijd mogelijk de gehele reis verhard te rijden, door een stukje minder bekend, fascinerend Europa.
 


         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer

 

 

Tracker