[ Home ]  
   
 
MAROKKO
RONDREIS
ONROAD
ALLROAD
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek

 

16 dagen
5-20 APR 2024
Rijder
va € 2310,-*
Duo va € 2220,-*
*onder voorbehoud

Reis is volgeboekt

 


Spectaculaire pisten en droge rivierbeddingen
Marokko is populair en terecht want het klimaat is vooral in het voor- en najaar ideaal en nog belangrijker: De (asfalt) wegen zijn fantastisch en meestal in goede tot zeer goede staat. In de Marokkaanse Atlas liggen een aantal prachtige passen en gorges. Zorg vooral dat je grip aan de zijkant van je banden hebt. Let wel: Een deel van de route ligt in een aardbevingsgebied; mogelijk passen we de route aan.

De avontuurlijk ingestelde allroad rijder komt hier ruimschoots aan zijn trekken. De keuze aan pisten is divers en groot. Ze lopen langs de bergwanden, over passen en door de dalen van de Atlas en regelmatig rij je door rivierbeddingen. In kwaliteit variëren ze van goede onverharde wegen tot 4x4 tracks waar elke ervaren allroad-rijder van droomt. Vanaf de verharde wegen is het landschap eveneens prachtig. Bij Merzouga komen we aan de rand van de Erg Chebbi woestijn met hier en daar ook wat los zand op de tracks. De woestijn is schitterend met hele hoge duinen. We trekken er met quads op uit.
 Koningssteden
Marokko is het land van de koningssteden. We bezoeken Meknes, Marrakech en Fez met hun prachtige, vaak ommuurde medina's (oude stadscentra) waar je uren kunt verdwalen in de pittoreske steegjes van de souk, waar ambachtslieden als koperslagers, leerlooiers, schoenmakers, wevers etc. aan het werk zijn. Geuren van specerijen en exotische produkten maken je bezoek tot een reis door een sprookje.Passen en gorges
In het Atlas gebergte in Marokko bevinden zich prachtige passen en gorges. Een aantal passen, zoals de Tizi-n-Tickka en de Tizi-n-Tinififft en zelfs de Tizi-n-Tazazert is verhard en ook de wegen in de Gorge du Dadès, de Gorge du Todra en de Gorge du Ziz kunnen met elke motor bezocht worden. De Cirque de Jaffar is onverhard net als de prachtige route door de bergen vanaf de Gorge du Dadès naar de Gorge du Todra. Ook richting Bou Thrarar ligt een prachtige onverharde route.

Tracks op GPS
Met de track-logs die wij voor gebruik op ieder Garmin GPS maken is het makkelijk je "weg" te vinden.


De Tizi-n-Tazazert pas toen deze nog onverhard was


Voor de avontuurlijke motorrijder
Marokko is er vooral voor de avontuurlijke rijder en deze tour is dan ook speciaal voor hen uitgezet. Dat wil zeggen dat je met je straatfiets en toermachine en zelfs met een duopassagier een mooie reis kan maken, maar ook als allroad liefhebber aan je trekken komt. Iedereen kan naar eigen wens zijn dagen indelen en zijn eigen route kiezen. Het is vaak mogelijk om geheel verhard of deels onverhard naar het volgende hotel te rijden. Met de wegenkaart, tracks en waypoints voor je GPS en het routeboek zijn alle bestemmingen te vinden.
 

 

 

 

         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer

 

 

Tracker